Gépészet

 
Széleskörű szolgáltatást kínálunk a gépészeti tervezéstől az üzembe helyezésén keresztül a dokumentációk összeállításáig, és kivitelezésig. Célunk, hogy a termelést leghatékonyabban segítő és jól megválasztott műszaki megoldásokon alapuló gépeket tervezzünk és építsünk a partnereink megelégedésére. Ügyfeleink csapatával közösen a helyszínen vagy önállóan a saját irodáinkban végezzük tevékenységünket. Sikeresen bekapcsolódunk az egyes tervezői részlegek munkájába is, ezzel megoldva az ott jelentkező kapacitás problémákat. Jól képzett, tapasztalt, dinamikus munkatársainkkal és kiemelkedő szolgáltatásainkkal segítjük partnereinket az alábbi tevékenységekben

3D Tervezés és szimuláció

Vállaljuk a konstrukciós feladatok teljes körű elvégzését a tervezéstől akár a dokumentációig. A felhasználói igények és a termékkel szemben támasztott követelményekből kiindulva, megrendelőinkkel folyamatos konzultációkon és egyeztetéseken keresztül alakítjuk ki az ideális konstrukciót, hogy az a már meglévő rendszerekbe zökkenőmentesen beilleszthető legyen.A tervezési feladatok elvégzésekor biztosítjuk, hogy az általunk készített modellek megrendelőinkkel azonos környezetben, azonos modellezési módszerrel készüljenek el. A tervezés a megrendelő standardjai és a hatályos jogszabályok messzemenő figyelembe vételével történik. A tervezés során nagy hangsúlyt helyezünk a biztonságtechnikai előírások betartására! Az általunk használt 3D-s tervezőrendszerek és a több éves tervezői tapasztalat lehetővé teszi a meg-bízható munkavégzést, elősegíti a problémák feltárását és azok megoldását már a tervezési fázisban. A tervezési és a tesztelési fázisban felmerülő konstrukciós változtatásokat a parametrikus modellezésnek köszönhetően gyorsan elvégezhetjük. A 3D-ben megtervezett szerkezetek gyártás előtti ellenőrzésére a szilárdságtani szimuláció és virtuális szerelés segítségével nyílik lehetőség.

Tervezéshez, gyártáshoz és technológiákhoz kapcsolódó dokumentációkészítés

Vállalkozunk a már meglévő műszaki adatbázisok vagy legyártott gépek, berendezések dokumentálására. Az átdolgozott műszaki dokumentáció alapján a szükséges konstrukciós változtatásokat is elvégezzük. A dokumentációk során igyekszünk a műszaki tartalom méretéhez képest a dokumentum méretét optimalizálni. A gyártáshoz és szereléshez kapcsolódó műveleti és műveletelemi utasításoknál az operátorok és gépkezelők számára formai egyszerűséggel és magyarázóábrákkal segítünk megértetni a feladatokat. A géptelepítési, gyártástechnológia-elhelyezési terv, valamint az egész üzemcsarnok, különös tekintettel a gyártástechnológiát kiszolgáló helyiségek kialakításának tervezésében megbízható támogatást nyújtunk. A tervezők munkájához szükséges műszaki adatok egyeztetésében, tenderek műszaki tartalmának leírásában, valamint a potenciális beszállítók megtalálásában és azok értékelésében független mérnökirodaként átlátható módon segítjük a beruházások költséginek optimalizálását.

Mechanikus és villamos kivitelezés

Az egyes gépek üzembe helyezési, és az azt követő próbaüzemű felügyelet munkafázisaihoz valamint az operátorok betanításához kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre. A rendszerek telepítésekor, illetve átalakításakor felmerülő gyártási és logisztikai folyamatokban bekövetkező változásokra villamos kollégáink a PLC program elkészítésekor gondos figyelmet fordítanak. Ezeket segítik az egyes programsorok címkézései és azok dokumentálása, ezzel elősegítve a későbbi változtatásból adódó félreértések elkerülését.

Technológiai tervezés

Kollégáink az gyors átfutású, változó projektmunkák miatt széles látószöggel és tapasztalattal rendelkeznek a különböző technológiák területén. Ezeknek a tapasztalatoknak hála az egyes feladatokra műszaki tartalomban optimalizált költséghatékony megoldásokat nyújtunk partnereinknek. A rendszerekbe integrálandó kézi munkahelyek tervezésekor és kialakításakor kiemelkedő figyelmet fordítunk az ergonómiára és a biztonságra, valamint az operátor cellának a teljes rendszer közti összhangjának optimalizálására.